• +4 0722 242 437 cumparaturi_iasi@yahoo.com
  • Zilnic 08:00-20:00

Blog

Cumparaturi domiciliu Iasi

Listă de cumpărături sănătoase cu bani puţini

O listă de cumpărături este foarte importantă atunci cănd ai bani puţini şi vrei să cumperi strictul necesar pentru familia ta.
Nu numai că eşti mai organizată şi pierzi mai puţin timp la cumpărături, dar reduci şi riscul de a cumpăra mult peste buget, din curiozitate, de poftă sau…foame.
Toată lumea ştie că este o idee proastă să mergi la cumpărături când îţi este foame, dar acest lucru este şi mai greşit atunci când ai puţini bani.
Dacă vrei să mănânci sănătos cu bani puţini, cel mai bine este să mergi pregătită, să ştii de acasă ce ai nevoie, în ce cantitate şi să estimezi costul total. Iată câteva alimente de bază, care te ajută să supravieţuieşti cu frigiderul plin până la salariu, sau până câştigi la loto.

Cum să mănânci sănătos cu bani puţini cumpărând:

1. Ouă

Ouăle sunt sănătoase, pline de proteine bune şi extrem de versatile în bucătărie. Pentru că le poţi folosi la tot felul de mâncăruri şi deserturi, ouăle sunt o investiţie bună atunci când nu ai bani mulţi la tine.

2. Fasole uscată

Nu numai că fasolea este foarte ieftină, dar este şi o legumă foarte hrănitoare. Nu te limita la mâncarea sau ciorba de fasole, ci experimentează şi creează salate calde, chilli con carne sau chiar fasole bătută cu sosuri noi din verdeaţă de sezon.

3. Orez

Fie că are bob lung, bob rotund sau aromă de iasomie, orezul este unul din alimentele de bază din lume. Poţi să-l prepari sărat sau dulce, pilaf sau fiert la abur, amestecat cu legume, sau simplu, alături de un sos interesant şi aromat. În plus, niciun desert nu se compară cu un orez cu lapte şi coajă de lămâie rasă, iar cei mici nici nu vor simţi că nu staţi bine cu bugetul.

4. Roşii la conservă

Bune la supe, ciorbe, mâncăruri şi sosuri pentru paste, roşiile la cutie nu trebuie să-ţi lipsească din cămară sau frigider.

5. Cartofi

Fie că vrei să cumperi cartofi noi, fie că vei cumpăra cartofi normali, albi sau roşii, pentru piure, gratinuri sau fritatta, aceste legume sunt o investiţie bnă şi ieftină.
Poţi să îi combini cu ouă, sosuri, salată caldă cu verdeaţă, poţi să îi faci copţi, sau chiar poţi să îi foloseşti la desert, dacă faci găluşte cu prune sau gem de fructe.

6. Lapte

Deşi nu este neapărat ieftin, laptele este foarte hrănitor şi foarte sănătos, dar totodată poate fi folosit la tot felul de preparate dulci sau sărate.
Sursa foto: UNICA